History of Algarve full-day trip from Quarteira
Activities

History of Algarve full-day trip from Quarteira

from
$54.00
Free cancellation
Language: English, Portuguese
Mobile voucher accepted
Duration: 8 hours
Do this because
  • Learn about the influence of the Moors and the Arabs in the Algarve
  • Visit Silves with its castle and cathedral, and climb the Serra de Monchique to Fóia
  • See the landmarks of the city of Lagos and reach Cabo de São Vicente
What to expect

During this full-day visit to Algarve, you’ll learn more about this region, its history and its cultural influences.

In Silves, the former Moorish capital, you can visit the oldest part of the city where the largest castle in the Algarve and the oldest Cathedral are located. Climb the Serra de Monchique to Fóia, visiting the highest point of the Algarve, with time for spectacular photos. On your way down, you'll have time to make a stop for lunch.

In the afternoon you'll visit Lagos, where sightseeing includes the former slave market dating back to the 15th century, the golden church of Santo António, the fortress and the old town. The tour continues to Cabo de São Vicente, the most south-western point of Europe, once known as "the end of the world". Landmarks include the great lighthouse, the great fishing port of Baleeira, and the fortress of Sagres, formerly home to the School of Navigation founded by Prince Henry the Navigator.

Read more
What's included
  • check Guided tour
  • check Roundtrip transportation
  • check Pickup and drop-off from designated areas
Where
Meeting point:
Pickup service from Quarteira area. You'll receive instructions for arranging your pickup after booking.
What to remember
  • Infants (age 0-5) can join the tour for free. Please remember to reserve your free ticket when you book the tour
Read more
Provider
CITYRAMA, VIAGENS E TURISMO, SA
Booking fee
Good news! No extra fees are applied to this booking.
Cancellation policy
Receive a 100% refund if you cancel up to 24 hours before the experience begins.

What people say about this experience

At the moment there are no reviews for this experience.

You might also like

Länsi-Algarven kierros sisältäen Lagosin ja Cabo de São Vicentin
Retket

Länsi-Algarven kierros sisältäen Lagosin ja Cabo de São Vicentin

Länsi-Algarven jylhä rannikko on täynnä dramaattisia kallioita, jotka antavat suojan rantapoukamille ja persoonallisille kylille. Tällä retkellä sinulla on runsaasti aikaa tutustua historialliseen Lagosin kaupunkiin ja nähdä joitakin Algarven viehättävimpiä kohteita, kuten Sagres, "maailman päätepiste", ja Baleeiran kalastajakylä. Beatriz, yksi asiantuntevista paikallisoppaistamme, sanoo: "Lagosilla on pitkä historia, ja se 1400-luvulla portugalilaisten löytöretkien aikaan tärkeä merenkulun keskus. Saat kuulla sen historiasta samalla, kun kuljeskelet vanhassa kaupungissa komeiden rakennusten reunustamilla mukulakivikaduilla."Joen suulla sijaitseva Lagosin kaupunki on loistavalla paikalla rannan tuntumassa ja upeiden maisemien ulottuvilla. Teet kierroksen Lagosin kaupungissa, ja sinulla on myös vapaata aikaa nauttia vilkkaista kaduista ja kahviloista. Opastetulla kierroksella näet Praça do Infante -aukiolla Henrik Purjehtijan patsaan sekä rakennuksen, joka toimi Portugalin ensimmäisenä orjatorina. Sen jälkeen sinulla on vapaata aikaa nauttia lounas, shoppailla tai tutustua kaupunkiin.Seuraavaksi suuntaat Sagresiin ihailemaan sen 1400-luvun linnoitusta ja vaikuttavaa arkkitehtuuria samalla kun opit alueen merenkulun historiasta. Tämän jälkeen vierailet Cabo de São Vicentessä, joka tunnetaan myös nimellä "maailman päätepiste" – kyseessä on Euroopan lounaisin piste. Päivän päätteeksi pääset vielä nauttimaan panoraamamaisemista Baleeiran kalasatamassa.

free cancellation
Available in:

en 

Lissabonin kierros Algarvesta
Retket

Lissabonin kierros Algarvesta

Vain muutama pääkaupunki on yhtä monipuolinen kuin Lissabon. Vanhankaupungin ahtaista kujista Baixa Pombalinan tyylikkäille kävelykaduille, tämä kaupunki on täynnä charmia ja elämää sekä klassisia keltaisia raitiovaunuja. Gonçalo, yksi paikallisoppaistamme, kertoo: "Suuri osa Lissabonista tuhoutui vuoden 1755 maanjäristyksessä, ja se rakennettiin sitten uudelleen Pombalin markiisin johdolla ensimmäiseksi kaupungiksi, jossa oli innovatiivisia maanjäristyksen kestäviä ratkaisuja – tästä tulee kaupunginosan nykyinen nimi: Baixa Pombalina."Retki alkaa kohtuullisen aikaisin, jotta pääset Lissaboniin hyvissä ajoin. Ylität Golden Gatea muistuttavan Huhtikuun 25. päivän sillan Tagus-joen yli Belemin alueelle. Näet ikonisen Belémin tornin, löytöjen muistomerkin ja paljon muuta. Gonçalo sanoo: "Belémin torni rakennettiin 1500-luvun alussa, ja se on Portugalin löytöretkien aikakauden ikoninen symboli. Aikoinaan se seisoi pienellä saarella lähellä jokivartta, mutta joen virtauksen muuttuessa se on nyt lähellä rantaa. Vuosien varrella se on toiminut puolustusasemana, majakkana, tullilaitoksena ja jopa vankilana."Seuraavana tutustut nähtävyyksiin bussin kyydissä, joka kulkee muun muassa Estrela-basilikan ohi. Oppaasi kertoo sitten kaupungin parhaista alueista, joihin voit tutustua vapaa-ajallasi – halusitpa sitten shoppailla, käydä syömässä tai vain kuljeskella kaduilla, joita reunustavat Portugalin keisarillisilta ajoilta peräisin olevat vaikuttavat rakennukset. Palaat Algarveen Vasco da Gaman siltaa – Euroopan pisintä siltaa – pitkin.

free cancellation
Available in:

en 

Faro, Olhão ja Tavira sisältäen fadokonsertin
Retket

Faro, Olhão ja Tavira sisältäen fadokonsertin

Itä-Algarve on yksi Portugalin kauneimmista alueista. Tällä koko päivän retkellä tutustut alueen kauniisiin kyliin ja suurimpaan kaupunkiin. Vierailet Farossa, Olhaossa sekä Tavirassa ja matkustat kauniiden maaseutumaisemien halki Ria Formosan kansallispuistossa. Sofia, yksi paikallisoppaistamme, sanoo: "Tämä retki todella herättää paikallisen kulttuurin eloon. Näet perinteisen portugalilaisen fado-esityksen, jossa sielukas laulaja ja muusikot välittävät intohimon, kärsimyksen ja kaipuun tunteita. Se on erittäin merkittävä osa portugalilaista kulttuuria."Aloitamme Farosta, alueen pääkaupungista, jossa sinulla on vapaata aikaa tutustua vanhaan kaupunkiin – katedraali on ehdoton nähtävyys. Seuraava kohde on Olhao, Ria Formosan rannalla sijaitseva kylä. Vierailet sen kuuluisalla kalatorilla, minkä jälkeen sinulla on vapaata aikaa nauttia lounas ja shoppailla. Sofia lisää: "Sen lisäksi, että torilla on esillä meren antimia, se on hyvä paikka kohdata pienviljelijöitä, jotka myyvät omia tuotteitaan, kuten hunajaa, hilloja, kakkuja ja liköörejä."Iltapäivällä suuntaamme Taviraan tutustumaan sen tärkeimpiin nähtävyyksiin. Linnan lisäksi näet täällä seitsemänkaarisen roomalaisen sillan ja pari historiallista kirkkoa. Kierroksen päätteeksi pääset kirkkoon kuuntelemaan fadoa – melankolista musiikkityyliä, jota pidetään kansallisaarteena."

free cancellation
Available in:

en 

Silves ja Monchiquen vuoriston kierros
Retket

Silves ja Monchiquen vuoriston kierros

Vaikka Algarve on kuuluisa kauniista rannoistaan, sen maaseutu on myös täynnä pieniä helmiä. Tällä kierroksella suuntaat Monchiquen vuoristoon vierailemaan Silvesin ja Monchiquen historiallisissa kaupungeissa sekä Foia-vuorella. Lisäksi maistelet matkan varrella paikallisia herkkuja.Ensimmäisenä kohteena on Silves, joka sijaitsee appelsiininviljelyalueen sydämessä ylängön juurella. Kiipeät sen linnaan ihailemaan näköaloja, opit sen maurilaisesta menneisyydestä ja nautit kakun ja appelsiinimehun sen kahvilassa. Jatkamme sitten retkeä syvälle Monchiquen vuoristoon, jossa pysähdymme ravintolaan lounaalle.Seuraavaksi on vuorossa Foia-vuori, Algarven korkein kohta. Täällä voit nauttia panoraamanäkymistä maaseudulle. Pistäydyt myös kaupassa liköörin maistelua varten. Sitten matka jatkuu Monchiqueen, jossa voit tutustua sen mukulakivikatuihin ja perinteisiin kauppoihin. Päivä päättyy Caldas de Monchiquessa, jossa voit kävellä opastetusti alueen omaleimaisia puita kasvavassa puutarhassa ja maistella kivennäisvettä.

free cancellation
Available in:

en 

Evening 4x4 Tour of Monchique Hills with Dinner
Retket

Evening 4x4 Tour of Monchique Hills with Dinner

This trip has to be one of the best ways to discover the real Algarve. Jump into a 4x4, leave the coast behind and make your way up into the Monchique hills. You'll discover the real heart of the region, one that most visitors never get to see. Ines, one of our expert local guides, says, ‘These hills feel almost untouched by time, with little farming villages where life moves at a slower pace, offering a glimpse of traditional Portuguese life.'Travelling in small groups winding along earth tracks and past tiny villages, you'll get a sneak peek of a peaceful lifestyle that's quickly disappearing. One of the highlights is the whitewashed village of Alferce, home to a pretty church dating back to the 16th century. Any cultivatable patches of land in the area are filled with citrus orchards and eucalyptus groves. Next, you'll continue on your journey to explore the natural wilderness of Barrancos dos Pisoes.There'll be plenty of stops along the way to capture those perfect holiday pictures and then we'll travel up to the highest point in the Algarve. At this special viewpoint, you'll watch the sky change colour as the sun sets and toast the view with a glass of sparkling wine. Hop back into the 4x4 and as darkness blankets the landscape, you'll head to a local restaurant for a traditional dinner including specialities from the Monchique hills.

free cancellation
Available in:

de, en, fr, pt 

Sevillan kaupunki ja vapaa-aikaa shoppailuun
Aktiviteetit

Sevillan kaupunki ja vapaa-aikaa shoppailuun

Andalusian sydämenä ja sieluna tunnettu Sevilla on lumoava päiväretkikohde. Tutustu kaupungin mukulakivikatuihin, salaisiin sisäpihoihin ja valtavaan katedraaliin bussikierroksella. Sinulla on myös vapaata aikaa kierrellä kaupungissa omaan tahtiisi.

free cancellation
Available in:

en 

Andalusian kierros Algarvesta sisältäen viininmaistajaiset
Retket

Andalusian kierros Algarvesta sisältäen viininmaistajaiset

Yksi Espanjan kauneimmista ja koskemattomimmista kolkista on aivan Algarven vieressä. Huelva tarjoaa suojeltuja kosteikkoalueita, joiden välissä on historiallisia kaupunkeja. Vierailet Huelvan kaupungissa sekä Muelle de las Carabelasissa La Rabidassa, pysähdyt tutkimaan El Rocíoa ja käyt viinitilalla. Maria, yksi asiantuntevista paikallisoppaistamme, kertoo: "Uskonnollisen merkityksensä lisäksi El Rocío tunnetaan myös ainutlaatuisesta arkkitehtonisesta tyylistään, jolle ovat ominaisia valkoiseksi kalkitut rakennukset värikkäine koristeluineen ja perinteisine puuparvekkeineen. Kaupungissa on viehättävän maalaismainen ja leppoisa tunnelma hiekkakatuineen."Aloitat retken opastetulla kierroksella Huelvan kaupungissa ja sen markkinoilla. Seuraavaksi retki saa hengellisemmän käänteen, kun vierailet El Rocíossa – yhdessä Espanjan tärkeimmistä pyhiinvaelluskohteista – jossa usko ja perinteet piirtävät elävän kuvan espanjalaisesta kulttuurista. Pistäydy kaupassa, jossa myydään röyhelöisiä flamencomekkoja – todellinen Espanjan symboli. Nauti vapaa-ajasta ja tutustu kaupungin viehättäviin katuihin.Seuraavaksi vierailet La Rabidassa sijaitsevassa Muelle de las Carabelasin museossa – täällä voit ottaa kuvia Kolumbuksen kolmen laivan luonnollisen kokoisista jäljennöksistä, ennen kuin sukellat viinien maailmaan Bollullosin viinitilalla. Uppoudu alueen makuihin ja tuoksuihin maistiaisissa, joita täydentää valikoima tapaksia.

free cancellation
Available in:

de, en, fr 

Aito Ayamonte
Retket

Aito Ayamonte

Portugalin ja Espanjan erottavan Guadiana-joen rannalla sijaitsevassa Ayamontessa yhdistyvät molempien maiden kulttuurien parhaat puolet. Tutustu andalusialaiseen charmiin ja herkulliseen keittiöön tällä kierroksella Iberian niemimaan helmessä.Vain kivenheiton päässä rajalta sijaitsevasta espanjalaiskaupungista avautuu vaikuttava näkymä portugalilaiselle Castro Marimin linnalle, joka on jäänne vuosisatoja kestäneestä sodasta näiden kahden maan välillä. Pääset tutustumaan syvällisemmin historiaan keskiaikaisen kaupunginosan opastetulla kierroksella.Sinulla on vapaata aikaa siemailla kahvia aukiolla, tehdä ostoksia putiikeissa tai penkoa aarteita torilla ennen kuin pääset nauttimaan lounasta. Vive Ayamontessa sinua odottaa maukkaiden tapasten, perinteisen paellan ja viinin juhla-ateria. Lounaan kruunaa upea flamenco-esitys heidän kauniilla sisäpihallaan, joka on varattu yksinomaan TUI:lle.

free cancellation
Available in:

de, es, en, fr, nl 

Seville Cultural Tour with Local Guide from the Algarve
Retket

Seville Cultural Tour with Local Guide from the Algarve

Bursting with glorious buildings, dotted with leafy parks and drenched in Andalucian colour, Seville is a must-visit. Some of Spain's most important monuments are in the spotlight on this guided tour, including the bullring, Santa Cruz and Plaza de España. You'll also have some free time to explore. Mariasol, one of our expert local guides, says, ‘I always feel uplifted when I visit the Plaza de España because it's so colourful. It is full of painted ceramic tilework, known as azulejos. Each azulejo depicts Spain's regional culture and heritage and every province is represented.'You'll strike out early for the Andalusian capital, allowing plenty of time to explore some of its cultural and architectural highlights. Once in Seville, your walking tour begins at the Moorish Torre Del Oro. You'll see Seville's bullring, the Real Maestranza, the Triana Bridge, and the Plaza d'America. Next, you'll visit the colonnaded Plaza de España – and the surrounding Maria Luiza Park. After a rest in the park, we'll continue our walking tour, which takes us to Barrio de Santa Cruz – once known as the district of Moors and Jews. This most characterful district of Seville, right in the historic centre, is overflowing with orange trees, pretty plazas and jasmine-scented patios. And before heading back, you'll have some free time to explore on your own to grab some tapas – and maybe a souvenir or two.

free cancellation
Available in:

en 

Private Vicentine Coast Tour
Retket

Private Vicentine Coast Tour

Stunning landscapes, lots of flora and fauna but very few people are exactly what you'll get with a private tour of the Vicentine Coast. Wedged between the waves of the Atlantic and the Monchique Mountains, it's a wild world where you least expect it. Highlights include Costa Vicentina Natural Park, Carrapateira and Sagres.

free cancellation
Available in:

de, en, fr, nl